עבודה בגבהים היא דבר מקובל בימינו, כאשר הבנייה המודרנית מנצלת מימד זה עד תום. מבמות וציוד הגברה ותאורה הנתלים בגובה רב, דרך ניקיון של בנייני משרדים, ועד בנייה של גורדי שחקים הפוגשים את השמיים בגובה של מעל מאה מטרים מפני הקרקע. במקביל לטכנולוגיות המאפשרות בנייה ובפרט עבודה בגובה, התפתחו טכנולוגיות שונות ותקנים שונים לעבודה בטיחותית, ברמת בטיחות גבוהה במיוחד. אם אתר עבודה מביא עימו סכנות שונות לעובדים בו, הרי שבתוספת אלמנט הגובה ישנה סכנה גדולה בהרבה, והצורך באמצעי בטיחות נאותים עולה.
סולמות – גם גובה של סולם הוא כבר גובה מסוכן לעבודה, וכיום, עם סולמות המגיעים לעשרות מטרים, יש לא מעט אמצעים לבטיחות העובדים. על כל סולם לעמוד בתקן בטיחות ישראלי מחמיר, וזאת בהתאם לסוג העבודה המבוצעת. על אחריות מבצע העבודה לוודא כי העובד על הסולם יהיה מאובטח ברתמה תקינה בהתאם למידותיו, כולל חיבור למערכת בלימת נפילה, בעודו חובש כובע בטיחות ונעלי עבודה עם סוליות נוגדות החלקה.
עבודות גלישה בגובה – עבודות אלו מבוצעות בגבהים שונים, ודורשות כי הגולש יהיה בעל תעודה כגולש בניין, יהיה נתון תחת פיקוח מתמיד לכל אורך העבודה, כי הוא יהיה מחובר לרתמה תקינה המחוברת למערת תלייה ובלימת נפילה, חבוש כובע מגן ונועל נעליים נוגדות החלקה.
טיפוס על תרנים – עבודה זו מותרת אך ורק לאדם שהוכשר כמטפס תרנים, וזאת תחת השגחתו הצמודה של מנהל עבודה, אשר מבצע מספר פעולות ידועות ומפורטות בחוק, ואשר קיבל אישור ממפקח אזורי לביצוע העבודה. חלק מפעולות אבטחה אלו היא כי אזור העבודה ייסרק וימצא תקין ובטיחותי לעבודה, התורן ייבדק ויימצא ראוי לטיפוס, וכמו כן נקודות העיגון למערכת האבטחה של המטפס.
רשימות אלו חלקיות בלבד, ואינן מהוות תחליף להכרות עמוקה ומקצועית עם הנהלים והתקנים השונים של הבטיחות בעבודה בגובה. ישנו פירוט ארוך ומפורט לגבי עבודות בסמוך לעמודי חשמל, על גגות שונים מחומרים שונים, על מעקים, באמצעות מתקני הרמה שונים (פיגומים, במות ניידות, סל להרמת אדם וכיו”ב), ועוד.