כאשר יש סדקים/חורים במעטפת החיצונית של המבנה, כדאי ורצוי לבצע איטום מחודש, מכיוון שסדקים כאלו, בין אם הם עמוקים ובין אם שטחיים, יכולים לפגוע בבידוד של המבנה ולהוביל לחדירת מים כשהתוצאה הסופית היא רטיבות בקיר הפנימי של הדירה ובעתיד אף לבעיות חלודה ביציקה ולבעיות סגרגציה בבטון. מטבע הדברים, ללא בידוד איכותי בקיץ יהיה חם יותר בפנים המבנה ובחורף קר יותר, מה שיצריך שימוש יותר גדול באנרגיה עבור חימום וקירור, והוצאות חשמל גדולות יותר. לכן כדאי מאוד לבצע איטום, ויפה שעה אחת קודם.
כיום ישנם המון תקנים והנחיות הנוגעים לבניית מבנים, אך בעבר לא היו. כתוצאה מכך ישנם המון בניינים שנבנו לפני שנים רבות ומצבם הפיזי לא טוב: הבטון שלהם גלוי, הברזלים חשופים. חשיפת הברזלים לפגעי מזג אוויר הובילה גם להיווצרות של חלודה וקורוזיה, מה שמוביל לכך שהבטון מתנתק מהקיר ומסכן את דיירי הבניין והעוברים והשבים חייב לבצע טיפול מתאים. לכן מומלץ לבדוק את חזיתות הבניין ויזואלית במידה ורואים ברזל חשוף מאחד הקירות או סדקים חשודים או קילוף עמוק של קיר לא להסס ולמהר ולטפל. כדי להתאים את הטיפול המקצועי והאפקטיבי ביותר, צריך שצוות מקצועי ייבחן קודם כל את הקירות יראה מה הבעיה ויחליט על הטיפול המקצועי ביותר בהתאם.
כאשר מדובר בבית פרטי צמוד קרקע, אין שום בעיה לבצע עבודות איטום חיצוניות. הבעיה מתחילה כאשר מדובר בבניין רב קומות. בבניינים גבוהים עבודות איטום עשויות להיות מאתגרות ולכן שירותי סנפלינג הם הפתרון. העובדים מבצעים את עבודות האיטום בהתאם לבעיות שנתגלו, ובהתחשב בשאר הדירות כאשר הם מאובטחים על ידי ציוד בטיחות מתאים, נמצאים באוויר ומתקדמים מחלקו העליון של המבנה כלפי מטה. תוך כדי התהליך הם מטפלים בצורה יסודית בכל הסדקים, בין אם הם עמוקים או שטחיים ועוברים בין קומה לקומה בכל היקף המבנה. כאשר אין הרבה סדקים אפשרי שהעובדים יעברו בגלישה מסדק לסדק באופן נקודתי. אולם אם יש המון סדקים הדרך הטובה ביותר לבצע את העבודה היא על ידי שימוש בבמת הרמה או באמצעות פיגומים וכמה אנשי צוות במקביל. הבמה והעובדים מעוגנים לנקודות עיגון על הגג כשברשותם כל הציוד, הכלים והחומרים הדרושים.
כדי להבטיח שתהליך איטום קירות חיצוניים יתבצע על הצד הטוב ביותר יש לבצע את השלבים הבאים:
כאשר מבצעים עבודות איטום בסנפלינג לרוב יורדים מחלקו העליון של המבנה כלפי מטה, ואז מסיימים עם איטום הקירות בחללים תת קרקעיים כדי למנוע סדקים. במקרה של קירות תת קרקעיים האיטום מתבצע בכיוון הפוך, מחלקו הפנימי של הקיר והחוצה על ידי הזרקת חומרי איטום ייעודיים.
כדי להבטיח שהקירות יקבלו את הטיפול המתאים מומלץ ליצור קשר עם חברה מקצועית שתגיע למבנה תבדוק את מצב הקירות ותחליט על שיטת העבודה ועל סוג האיטום הרצוי.